Obuka pomoraca za upravljanje brodovima na metanol

Maersk Training, dio danskog brodarskog diva A.P. Moller-Maersk, i Green Marine, pionir u pomorskim rješenjima na metanol, kreću u zajednički projekt!

Konkretno, sklopili su strateško partnerstvo za uspostavu Maersk Training powered by Green Marine - program za obuku pomoraca koji će upravljati brodovima na metanol, javlja Offshore Energy.

- Hitna dekarbonizacija i prelazak na održiva zelena goriva u pomorstvu i pomorskoj industriji je neosporiva. Ovo partnerstvo s tvrtkom Green Marine omogućuje nam da iskoristimo njihovu neusporedivu stručnost u operacijama s metanolom i kombiniramo je s našim opsežnim iskustvom u obuci kako bismo pomorce opremili vještinama koje su im potrebne za plovidbu u vremenu zelene tranzicije - kaže jedan od vodećih ljudi u programu Jan Tore Knudsen.

Potražnja za obukom o alternativnim gorivima ubrzano raste jer pomorska industrija nastoji ispuniti strože ekološke propise i postići ambiciozne ciljeve dekarbonizacije.

Maersk Training powered by Green Marine ponudit će sveobuhvatan portfelj obuke koji uključuje tehničku obuku, sigurnosne postupke i najbolje prakse za energetski učinkovite operacije. Obuka će se provoditi kroz različite formate, uključujući imerzivne simulacije, online module i tečajeve pod vodstvom instruktora, osiguravajući pristupačnost pomorcima svih razina iskustva.

Ovo će svakako ohrabriti brodarske tvrtke da pristupe zelenoj tranziciji!

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Kontejnerski brod na metanol prvi se put opskrbio gorivom u europskim vodama!
“Ane Maers” je pristao u luci Antwerpen - Bruges u Belgiji gdje se opskrbio s 4300 tona zelenog metanola i 1.375 tona biodizela. Brod nije gubio vrijeme pa je za vrijeme opskrbe gorivom obavljao i ukrcaj te iskrcaj tereta, navode službene stranice Port of Antwerp Bruges. Takozvane simultane operacije