Oborio svjetski rekord u surfanju kako bi prikupio sredstva za očuvanje mentalnog zdravlja

SVIJET - Australac Blake Johnston oborio je svjetski rekord u surfanju više od 30 sati bez prestanka kako bi prikupio sredstva za pomoć u očuvanju mentalnog zdravlja nakon što je njegov otac počinio suicid.

Bivši profesionalni surfer Blake Johnston oborio je svjetski rekord u petak rano ujutro, ali kaže da još nije završio. Po izlasku iz mora, Johnston je zahvalio stotinama ljudi koji su ga bodrili i vratio se valovima kako bi postavio novi rekord od 40 sati surfanja.

- Imam još posla. Imam 40 godina, ići ću ponovno i dati sve od sebe - izjavio je. Surfer je 'uhvatio' približno 525 valova od početka sesije koju je počeo u četvrtak ujutro, prenosi Sky News.

Johnston se upustio u avanturu postizanja rekorda kako bi prikupio 400.000 australskih dolara za financiranje sprečavanja suicida i za mentalno zdravlje mladih. Naime, njegov otac je prije deset godina počinio samoubojstvo te je i sam imao problema s mentalnim zdravljem.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

ROKOTOK ZAVRŠIO NA UNIJAMA Ribafish otplivao posljednju dionicu između 50 hrvatskih otoka
Nakon četiri godine plivanja od otoka do otoka, Domagoj Jakopović Ribafish obišao je i posljednji od 50 koje je prije te četiri godine odlučio uključiti u svoj projekt Rokotok. Projekt RokOtok pokrenuo je u spomen na svog Roka, dječaka koji je sa svojim tatom isplanirao upoznati i obići