OBOREN REKORD! Odjedrena 91. Mrdujska regata

SPLIT - Odjedrena je 91. po redu Mrdujska regata, a start su u subotu u 11 sati označili splitski gradonačelnik Ivica Puljak, izaslanik predsjednika RH Željko Jovanović te Mario Stipinović iz JK Labud.

U regati, koju organizira JK Labud, sudjelovalo je 186 posada koje su jedrile prema otočiću Mrduja između Brača i Šolte, zatim će se vratiti u Split odakle su i krenuli.

Najbrži brod je Maxi Jena koja je kroz cilj prošla u 13.02 sati. Oboren je i rekord u jedrenom vremenu 22 nautičke milje kojega je 12 godina držao nekadašnji gradonačelnik Kaštela Joško Berket.

Naime, marina Kaštela s kormilarom Berketom su rutu od Mrduje do Splita i natrag odjedrili za 2:09:51. Do tad je rekord iz 2008. držao Maxi Shining Umago sa 2:16:20.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Ogromna pijavica pred Splitom zaprijetila i sudionicima regate!
U poslijepodnevnim satima razvila se fronta na kojoj je bilo jakih grmljavinskih oblaka, a iza 16 sati na moru oko Splita razvilo se nekoliko pijavica. Najintenzivnija je bila ona koja se razvila pred Bračem, točnije pred Sutivanom i Supetrom. Vrlo snažna pijavica trajala je desetak minuta međutim…