Obnovljena državna cesta na dijelu od Oštrovice do Meje

BAKAR – Nešto više od 41 milijun kuna bez PDV-a stajala je obnova 7,2 kilometra duge dionice državne ceste DC 501, između Oštrovice i Meja. Novoobnovljenu dionicu obišao je danas ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

– Cesta je prije roka otvorena i puštena u promet, budući da je posljednja dva mjeseca bila zatvorena zbog radova. Tako smo dočekali uskrsne blagdane sa novoobnovljenom prometnicom, koja će uz povećanje sigurnosti prometa na samoj dionici omogućiti bolji i ugodniji dolazak turista koji rado posjećuju ove krajeve – kazao je Butković te naglasio kako je uz obnovu ove državne ceste pri kraju i obnova Krčkog mosta, čija vrijednost radova iznosi oko 55 milijuna kuna.

Foto: MMPI

Istaknuo je kako su diljem Primorsko-goranske županije u tijeku veliki infrastrukturni projekti čiji je cilj podići sigurnost cestovnog prometa, a to je pak, naglasio je Butković, samo dio puno većeg investicijskog ciklusa u prometnu infrastrukturu koji se trenutačno provodi diljem Hrvatske, a čija je ukupna vrijednost oko 25 milijardi kuna.

Projekt rekonstrukcije državne ceste DC 501 u duljini od 7,2 km, stajao je nešto više od 41,1 milijun kuna bez PDV-a.

U Ministarstvu podsjećaju kako je rekonstrukcija i izgradnja prometnih površina na novo saniranoj dionici državne ceste DC501 realizirana sa svrhom podizanja sigurnosti i uslužnosti automobilskog prometa. Tako su otprije postojeća križanja na početku i na kraju trase zadržana u postojećem tlocrtnom obliku, dok je odvojak za željezničku stanicu Meja uređen sa svrhom podizanja ukupne razine prometne sigurnosti i uslužnosti.

Foto: MMPI

Izgrađeno je i novo raskrižje za potrebe planirane poslovne zone “Lunga” te uređen gornji ustroj i oprema nadvožnjaka Oštrovica. Uz novoizgrađeni sustav vodoopskrbe, javne rasvjete i kabelske kanalizacije na dionici je izgrađen i potpuno novi armirano-betonski zid duljine 200 metara.

J.K.