Obnovljena ambulanta na Kapriju koja je bila teško oštećena u požaru

KAPRIJE – Završen je projekt sanacije požarom teško oštećene ambulante na otoku Kaprije. Tri prostorije zgrade u kojoj se nalazila ambulanta i dvosobni stan za liječnika, odnosno medicinsku sestru, kompletno su uništeni u požaru koji je se dogodio 2019. godine.

Projekt sanacije ambulante provela je Šibensko-kninska županija uz financijsku potporu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Partner na projektu bio je Dom zdravlja Šibenik.

– Zgrada ambulante na Kapriju napokon je obnovljena i spremna za prihvat kako lokalnog stanovništva, tako i turista koje očekujemo u nadolazećoj turističkoj sezoni. Prostorije ćemo kroz koji dan opremiti namještajem koji je uglavnom sačuvan od požara te očekujemo skori početak rada ambulante – kazao je župan Goran Pauk.

Projekt vrijedan 509.155,00 kn Ministarstvo je sufinanciralo iznosom od 300.000,00 kn, dok je ostatak novca osigurala Šibensko-kninska županija.

Projektna sredstva bila su usmjerena na izvođenje adaptacijskih, građevinsko-obrtničko-instalaterskih radova te uređenje interijera ambulante; obnovljena je unutrašnjost ambulante s novim pregradnim zidovima, postavljena je unutarnja i vanjska stolarija, novi podovi s izolacijom i keramikom, vodovodne i elektro instalacije te su obnovljena tri sanitarna čvora.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Do temelja izgorjela ambulanta na Kapriju