Obnova starog čiovskog mosta odgađa se do jeseni

TROGIR/ČIOVO – Nakon otvaranja novog mosta svi se veselimo i obnovi starog čiovskog mosta, što zbog sigurnosnih, što zbog estetskih razloga – napisao je danas na svojoj Facebook stranici gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

Napisao je osim toga da je Grad u stalnom kontaktu s HC-om i izabranim izvođačem.

– Žao nam je što radovi nisu krenuli u planiranom roku, no razumijemo da je situacija s pandemijom i njima prouzročila probleme i neizvjesnost. Svjesni smo i važnosti predstojeće sezone za sve turističke djelatnike u našem gradu i ne želimo im na nikakav način prouzročiti dodatne poteškoće.

Nakon sastanaka s Upravom HC-a, održali smo sjednicu Turističkog vijeća i zajednički jednoglasni zaključak je da podržavamo odluku Hrvatskih cesta da s radovima krenu nakon sezone. Ključni razlog tome je nadolazeća sezona koja je neizvjesna, kao i činjenica da u ljetnom periodu na predjelu Čiova boravi više od 40.000 ljudi, a u neposrednoj blizini su brojni hoteli, drugi smještaji i dvije turističke marine.

Također, imali smo prigovore na planiranu regulaciju pješačkog prometa i zahvaljujemo upravi HC-a što ih je uvažila te će, kad radovi na jesen krenu, biti osiguran brodski prijevoz koji najviše odgovara specifičnim potrebama stanovnika koji dnevno komuniciraju na relaciji Grad – Čiovo počevši od školaraca do svih ostalih – napisao je na Facebooku Ante Bilić.

D.G.