Obnova starog čiovskog mosta mogla bi biti gotova prije roka

TROGIR – Radovi na obnovi starog pokretnog čiovskog mosta, koji su počeli 21. rujna prošle godine, idu po planu u skladu s predviđenim rokovima, a dio radova završen je i prije roka.

Ugovoreni rok završetka radova je osam mjeseci, do 21. lipnja ove godine, a most bi trebao biti osposobljen za pješački i motorni promet krajem svibnja, potvrdili su iz HAC-a, prenosi Trogirski portal.

Dosad je izvršena demontaža središnjeg čeličnog pokretnog rasponskog sklopa koji se nalazi na obnovi u pogonu “Radež “d.d. u Blatu na Korčuli. U narednom periodu na gradilištu će se obavljati sanacija nosivih armirano – betonskih elemenata konstrukcije, kao i kamene obloge pročelja, a radovi će se odvijati u tri faze.

Stari čiovski most izgrađen je 1962., a otvarao se do početka 80-ih godina. Nekad su tim rascjepom prolazili trajekti za otoke Drvenik Veliki i Mali te ostala plovila. Novi most dobit će dekorativnu linijsku led rasvjetu, a zahvaljujući nadogradnji armiranobetonskih elemenata mostom će moći prometovati motorna vozila i pješaci.

Vrijednost radova je 20,2 milijuna kuna bez PDV-a.

J.K.