OBNAVLJA SE LUKOBRAN U MARINI KORČULA Nautičarima na raspolaganju polovina uobičajenog broja vezova

Usprkos građevinskim radovima na obnovi  lukobrana u ACI marini Korčula koji su upravo u tijeku, ta marina prihvaća nautičare kapacitetom od oko 50 posto uobičajenog broja vezova.

Taj će raspoloživi kapacitet marine ostati do završetka radova, priopćili su iz ACI-ja, uz napomenu kako je za plovila u tranzitu rezervirano desetak slobodnih mjesta, te da je nautičarima također dostupan i vez u Lučkoj Upravi na rivama i sidrištima u neposrednoj blizini grada (Luka Uš, Ježevica, Žrnovska Banja).

Najvažniji cilj rekonstrukcije lukobrana u ACI marini Korčula je ojačati stabilnost i sigurnost marine. Naime, radovima na lukobranu omogućit će se bolja zaštićenost uslijed nepovoljnih vremenskih utjecaja, ponajprije jakih sjevernih vjetrova.

Osim toga u ACI marini Korčula predviđeno je povećanje razine usluge postavljanjem nove električne i vodovodne infrastrukture, hidrantske mreže te internetskog signala. U posljednjoj fazi radova predviđena su postavljanja instalacija, oblaganja kamenom i ostali završni radovi.

Svi ostali turistički kapaciteti u centru grada (hoteli, apartmani, operativna obala pod upravom Županijske lučke uprave Korčula) rade nesmetano. Po završetku radova, novi lukobran doprinijet će ukupnoj turističkoj ponudi grada Korčule, čiji važan dio čini i ACI marina Korčula.

Budući da se ACI marina nalazi u neposrednoj blizini gradskih zidina te je i sama jedna od žila kucavica grada, predviđeno je oblaganje lukobrana kamenom kako bi se marina u potpunosti uklopila u vizualni identitet grada.

M.B.