OBJAVLJUJEMO DETALJE Čeha na dasci za jedrenje kojeg su sinoć tražili u Brelima, vjetar odnio na Brač

BRELA - Čeh koji je jučer nestao na moru kod Brela, javio se još sinoć svojoj obitelji i potraga je završena. Policijskoj upravi Splitsko-dalmatinskoj smo poslali upit da nam u interesu javnosti, ali i pravdanja potrošenih javnih resursa dostave detalje o tome što se dogodilo s dotičnom osobom, gdje je i kako pronađena i koliko je resursa potrošeno (koje su ekipe angažirane i na kojem području) da se osoba pronađe. Iz policije su odgovorili da je završio - na Braču.

- Jučer oko 18.30 sati zaprimljena dojava o nestanku  50-godišnjeg državljanina Češke koji je na crvenoj dasci za jedrenje viđen oko 17.00 sati u mjestu Brela, Punta rata, na udaljenosti od oko 100 m od obale nakon čega mu se gubi trag.

Odmah po dojavi poduzete su mjere traganja u koje su uključena  Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru,  policijski službenici Policijske postaje Makarska, policijski službenici Postaje pomorske policije s jednim brodom te Lučka kapetanija s jednim brodom.

U 20.25 sati obustavljene su mjere traganja obzirom da je nestali kontaktirao članove obitelji te ih upoznao kako je nošen jakim vjetrom završio na Braču - odgovorili su nam iz policije.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Obustavljena potraga za nestalim Čehom, jer se javio obitelji | | Morski HR
Obustavljena je potraga za 50-godišnjim češkim državljaninom za kojim se tragalo na moru, obzirom da se isti s javio članovima obitelji, izvijestila je sinoć splitska policija nešto prije
NESTAO ČEH Zadnji put viđen na dasci za jedrenje kod Brela! | | Morski HR
Večeras je oko 18.30 Policijska postaja Makarska zaprimila prijavu nestanka 50-godišnjeg državljanina Češke koji je na crvenoj dasci za jedrenje viđen oko 17.00 sati u mjestu Brela, Punta