Objavljena Odluka o rang-listi sudionika u malom obalnom ribolovu

U Narodnim novinama broj 10/2022 objavljena je Odluka o rang-listi sudionika u malom obalnom ribolovu u 2022. godini.

Po prvi put u malom obalnom ribolovu sudjeluje manje od 3500 ribara, jer se “crta” pomakla do samog kraja. Kada je u svibnju 2015. godine objavljena prva rang-lista, u prilogu II, odnosno na listi čekanja je bilo 822 osobe.

Ažurirana rang-lista sudionika u malom obalnom ribolovu utvrđena primjenom kriterija za popunjavanje upražnjenih mjesta definiranih prema Pravilniku o malom obalnom ribolovu te sustavom bodovanja, na temelju podnesenih zahtjeva, kako je propisano Pravilnikom.

U Pravilniku, između ostalog stoji da se upražnjena mjesta raspoređuju po županijama u omjeru koji odgovara zastupljenosti broja podnositelja iz pojedine županije u ukupnom broju podnositelja zahtjeva koji do ažuriranja rang-liste nisu ostvarili pravo na mali obalni ribolov. Pravo prvenstva za ostvarivanje prava na mali obalni ribolov iz pojedine županije imaju oni podnositelji zahtjeva s najvećim brojem bodova. Ako više podnositelja zahtjeva iz pojedine županije ostvaruje jednak broj bodova, prednost imaju osobe s prebivalištem na otocima I. skupine, II. skupine, te priobalja, a ako taj kriterij nije primjenjiv, prednost ima starija osoba prema datumu rođenja.

Rang-listu sudionika u malom obalnom ribolovu možete pogledati OVDJE.

D.G.