Objavljena karta s lokacijama aktivnih bankomata

Sve je spremno za promjenu valute, kazao je posebni savjetnik premijera Zvonimir Savić u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog". Istaknuo je da je Hrvatska visoko eurizirana država, pa je u tom pogledu prijelaz na drugu valutu i bitno jednostavniji.

Predsjednica Udruge za zaštitu potrošača Ana Knežević tvrdi da postoje problemi u vezi s eurokovanicama jer ih nema dovoljno u svim poštama, bankama i poslovnicama Fine te da postoje problemi i s bankomatima.

Mavriček: 2700 bankomata bit će spremno

- Ne bi trebalo biti problema prilikom prijelaza na drugu valutu - kazao je Tihomir Mavriček iz HNB-a. Istaknuo je da su od 1. prosinca građani mogli nabaviti početne pakete eurokovanica kako bi se mogli pripremiti s dovoljno kovanica za kupovinu početkom godine.

Dodao je da se pripremaju i bankomati kako bi bili spremni od 1. siječnja izdavati euronovčanice te da će oko 2700 bankomata biti spremno.

Maljković: Mobilno internet-bankarstvo neće raditi za vikend

Ivan Hrvoje Maljković iz HUB-a potvrdio je da se banke već dugo pripremaju za prelazak na drugu valutu.

- Vjerujemo da će sve biti bez većih poteškoća. Bankomati se pripremaju. Taj dio funkcionira. Platne kartice u principu bi trebale funkcionirati gotovo bez prekida. Bit će jedan kraći prekid sa Stare na Novu godinu. Kod nekih banaka će to trajati nekoliko minuta, a kod nekih nekoliko sati. Građanima su neke preporuke dane da se opskrbe gotovinom kako bi novogodišnju večer dočekali bez ikakvih problema - rekao je.

Do 15. siječnja ne plaća se naknada za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka, a kartu dostupnih bankomata možete pronaći OVDJE.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

PLAĆANJE U KUNAMA - VRAĆANJE U EURIMA On-line kalkulator koji će ovih dana spasiti brojne trgovce i konobare!
Trgovcima, konobarima i svima onima koji će ovih dana (od 1. do 15. siječnja) od građana morati primati novac u eurima i kunama, ali vraćati ostatak samo u eurima, glavobolje bi moglo stvarati preračunavanje i strah da u tome ne pogriješe. Proteklog mjeseca netko je u Hrvatskoj narodnoj banci došao