Objavljen novi termin Splitske biciklijade

SPLIT – Ovogodišnja, 9. Splitska biciklijada u organizaciji Udruge Sunce Split kreće u nedjelju, 4. listopada u 15.30 sati, vozi se od Spinutskih vrata preko Marjana, a cilj je na Zvončacu.

Kao i svake godine, Udruga Sunce pridružila se obilježavanju Svjetskog dana bez automobila, koji predstavlja završnicu inicijative Europskog tjedna mobilnosti, a obilježava se od 16. do 22. rujna. Ove godine, zbog objektivnih vanjskih okolnosti, Splitska biciklijada organizira se i provodi kao zagovaračka aktivnost, čiji je cilj rješavanje biciklističke infrastrukture u gradu, kao i uvođenje povoljnije cijene prijevoza bicikla Jadrolinijinim trajektima.

Za razliku od prethodnih godina kada je nakon vožnje bilo organizirano javno događanje s bogatim edukativno-zabavnim programom, 9. Splitska biciklijada sastoji se od simbolične vožnje Marjanom, a sudionici će na cilju imati priliku zaigrati  nagradni kviz.

Zagovaračka kampanja provodi se i putem društvenih mreža Udruge Sunce Split, pa ćemo tako nakon Splitske biciklijade odgovornima poslati i vaše prijedloge za poboljšanje sigurnosti biciklista i pješaka na splitskim prometnicama.

D.G.