Objava na Youtubeu urodila plodom – Grad postavio rukohvat na prilazu poznatom dubrovačkom kupalištu

DUBROVNIK – Društvene mreže čine čuda kada je u pitanju reputacija lokalnih čelnika. Dubrovačka gradska vlast hitro je reagirala na kritike koje su im upućene u videosnimci objavljenoj na Youtubeu, a u kojoj predsjednik Udruge Divlja liga vaterpolo Igor Legaz upozorava grad na nedostatak rukohvata na prilazu poznatom dubrovačkom kupalištu.

Riječ je o kupalištu ispod hotela Splendid, gdje su u utorak završeni radovi na rekonstrukciji valobrana nekadašnje privatne lučice. Lokaciju je obišao i Legaz koji je snimio svaki pedalj kupališta, između ostalog i stepenice kojima se prilazi kupalištu, a na kojima ne postoji rukohvat što znači da slabo pokretne osobe mogu zaboraviti kupanje na Splendidu. No nedugo nakon što je snimka postala viralna, grad je reagirao.

– Došli su radnici koje je platio Grad Dubrovnik i postavili su rukohvat na skalama od Splendida – rekao je Legaz na početku snimke i ispričao kako ga je poznati hrvatski plivač Mihovil Španja početkom srpnja zamolio da snimi lokaciju i da to objavi na društvenoj mreži, uvjeren da će netko iz gradske uprave reagirati na javnu prozivku.

– Jako sam zadovoljan i sretan da se ispunila želja slabije pokretnih kupača, prolaznika i hotelskih gostiju. Zahvaljujem se gradskoj upravi i nadam se da je otvorena jedna nova stranica. Želio bih da me službene osobe, naročito gradonačelnik, pozovu i da mu ukažem na ‘krcato’ tih detalja na raznim kupalištima i drugim javnim mjestima koji se za malo ‘love’ mogu odraditi, a sve za opću korist, kako građana tako i turista – naglasio je Legaz.

J.K.