Obiteljima s više djece, Dubrovnik daje u najam gradske stanove u povijesnoj jezgri

DUBROVNIK - Na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika usvojena je Odluka o davanju u najam stanova na području povijesne jezgre u vlasništvu Grada Dubrovnika, u svrhu rješavanja stambenog pitanja obitelji s više djece.

Riječ je o još jednoj mjeri za pomoć mladim obiteljima koje se nalaze pred izazovom rješavanja stambenog pitanja na skupom dubrovačkom tržištu nekretnina.

Grad Dubrovnik novim mjerama proširuje jedinstveni model Dubrovačke stanogradnje, s posebnim naglaskom na revitalizaciju povijesne jezgre.

U tu je svrhu Grad pokrenuo obnovu stambenog fonda u svom vlasništvu unutar zidina. Plan je u ovoj godini obnoviti četiri stana i dati ih na korištenje obiteljima s više djece. Očuvanje ''živog grada'' također je jedan od prioritetnih ciljeva Plana upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-a.

- Uistinu sam ponosan na ovu odluku jer pomaže zadržavanju života u zidinama. Uputili smo i dopis Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kojim smo zatražili dodjelu stanova u državnom vlasništvu Gradu Dubrovniku za provođenje stambene politike, kako bi ih sukladno Odluci mogli dodijeliti mladim obiteljima. Ovom Odlukom možemo promijeniti ''krvnu sliku'' povijesne jezgre i siguran sam da ćemo ubrzo nakon usvajanja vidjeti njezine rezultate - rekao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

I.B.