Obitelj nestalog pomorca uputila apel medijima: “Molimo ne prenosite senzacionalističke i nepotvrđene vijesti!”

Obitelj Miškić, u iščekivanju informacija o potrazi za nestalima na Atlantiku, proteklih dana prolazi kroz iznimno teške trenutke. Kao i sve ostale obitelji članova posade za čijim se muževima, sinovima i očevima još traga, suočeni smo s najvećim i najtežim iskušenjem u našim životima. Svaki dan za nas je dan nove nade i nove zebnje, ističu u apelu za medije kojeg su poslali na našu adresu i kojeg prenosimo u cijelosti:

Naprijed nas tjera spoznaja da nismo sami. Uz brojne prijatelje, rodbinu, susjede i ljude dobre volje; želimo izraziti našu najdublju zahvalnost svima onima koji neumorno rade kako bi naše voljene vratili kući i kako bi nam pružili potporu i podršku: od svih spasilačkih službi i volontera na terenu, preko svih inozemnih i hrvatskih institucija te same kompanije Bourbon – koji uz koordiniranje i suradnju sa svim raspoloživim snagama, proteklih dana u izravnoj komunikaciji s obitelji nadasve stručno i profesionalno obavljaju svoj posao.

Ujedno koristimo priliku apelirati na dio medija, čija su se izvješća o ovoj nesreći do sada bazirala na senzacionalizmu i prenošenju nepotvrđenih informacija, da svoje buduće objave baziraju isključivo na službenim, provjerenim i potvrđenim informacijama o potrazi.

Naime, u zadnja 72 sata članovi uže i šire obitelji, rodbina, prijatelji, susjedi pa i poznanici obitelji Miškić – zaprimili su na desetine medijskih upita, poziva pa i „nenajavljenih posjeta“ predstavnika medija, koje su za cilj imale isključivo tragati za informacijama privatne naravi. Time je stvoren dodatan psihološki pritisak na cijelu obitelj – u ionako nezavidnoj situaciji. Naglašavamo da Kapetan Miškić i njegova obitelj nisu javne osobe, nego žrtve strašne tragedije. U interesu cijele obitelji, a ponajprije malodobnog djeteta Kapetana Miškića, u interesu svih ostalih obitelji nestalih pomoraca, kao i same potrage i onih koji je provode; još jednom molimo sve predstavnike medija da izbjegnu senzacionalistički pristup pri izvještavanju o havariji broda Bourbone Rhode te da u javnost ubuduće iznose isključivo potvrđene informacije o tijeku i rezultatima potrage.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Obitelj Miškić