Obitelj iz Varaždina na Pagu pronašla poruku u boci - Dvije poljske djevojke napisale su sebi obećanje...

PAG - Dvije djevojke iz Poljske, stigle su 2015. godine na ljetovanje u Hrvatsku na otok Pag. Dan prije odlaska, odlučile su napisati pismo, u kojem su same sebi zadale nekoliko zadataka i obećanja, od kojih je jedno: pronaći ovu bocu i dodati nove bilješke.

Marysia i Monika živjele su tad  kod poljskog Krakova, a na Pag su, kako piše u pismu, stigle s braćom i roditeljima.

Dvije djevojke, koje su u vrijeme pisanja pisma imale oko 18 godina, u pismu su pokalaze koliko su oduševljene Pagom.

Tako su svečano obećale vratiti se za nekoliko godina, sunčati se na istim stijenama, voziti u lunaparku, pojesti plodove mora u ekskluzivnom restoranu, pronaći ovu bocu i dodati nove bilješke za budućnost.

Foto: Barbara Lazar

No, kako se čini, bocu nisu pronašle Poljakinje iz pisma, ali jest jedna obitelj iz okolice Varaždina, koja je u šetnji paškim plažama, pronašla bocu s neobičnim sadržajem.

- U prvo novogodišnje jutro smo se spustili iz apartmana u uvalice ispod njega. Apartman je u naselju Vodice, za plažu, ne znam kako se zove. Izvori pitke vode su na njoj. Uglavnom, klinci su se igrali, mi bistrili glave, a među naplavljenim komadima drva i grančica, bila je flaša od pola litre mineralne vode s porukom unutra. Ovo otkriće nam je bilo preslatko - kazuje nam Barbara Lazar, sa željom da sadržaj pisma bude objavljen, pa se možda autorice pronađu i jave.

Foto: Barbara Lazar

Marysia i Monika možda i sad žive kod Krakova, a ako ovo čitaju, neka nam se jave. Nastavak svakako očekujemo i povratak na Pag svakako. A tko zna, možda se iz ovog rode i neka nova prijateljstva na trećini li dvije trećine puta (ovisno kako gledate), kod Varaždina...

Jurica Gašpar