Obilježavanje svjetske inicijative "Srpanj bez plastike" - Eko art radionica na Fratarskom otoku

Povodom obilježavanja svjetske inicijative „Srpanj bez plastike” u četvrtak, 27. srpnja 2023. godine u 11 sati na Fratarskom otoku, Zelena Istra u suradnji s Pula Herculaneom, održat će kreativnu eko radionicu oslikavanja platnenih vrećica te radionicu izrade torbe za špežu/kupovinu od starih majica.

Pozivaju se male i velike Puležanke i Puležani, kao i ostali gosti koji ljetuju na otoku da se pridruže kreativnoj eko radionici, a ujedno zabave i nauče nešto korisno.

Foto: Grad Pula

Korištenjem trajnih torbi smanjuje se upotreba jednokratnih plastičnih vrećica koje su posebno štetne za morski ekosustav. Na radionicama će se razgovarati o smanjenju nastanka otpada uz demonstraciju praktičnih savjeta o zero waste načinu života tj. smanjenju nastanka otpada, kompostiranju, izradi prirodne kozmetike i prirodnih sredstava za čišćenje. Ponesite svoje stare majice, pozivaju iz Grada Pule.

Prijave nisu potrebne. Ukoliko želite pobjeći od gradskih vrućina – brod Odisej vozi svaki puni sat prema i s otoka. Radionica će se održati u blizini buffeta u hladu.

Radionica je dio serije edukativnih radionica koje tvrtka Pula Herculanea uz podršku Grada Pule provodi jednom mjesečno kako bi građane upoznala s važnosti pravilnog odvajanja otpada i mogućnošću upotrebe različitih materijala.

I.B.