Obavezne inox oznake splitskim ugostiteljima, kako ne bi širili terase na pomorskom dobru

SPLIT – S ciljem smanjenja nelegalnosti i zloporaba koncesijskih ugovora, Splitsko-dalmatinska županija krenula je s označavanjem rubova terasa ugostiteljskih objekata (štekata) pomoću oznake izrađene od inoxa s logom Splitsko-dalmatinske županije. Prve inox oznake postavljene su na 10 lokacija na području Splitsko-dalmatinske županije, u Splitu, Omišu, Dugom Ratu i Podstrani.

Naime, provedbom projekta “Pomorsko je dobro”, pokrenutog s ciljem izgradnje sustava koji će omogućiti transparentnije i efikasnije upravljanje pomorskim dobrom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, registrirano niz slučajeva nelegalnog korištenja pomorskog dobra, kao i njegove pretjerane eksploatacije.

Na terenu su uočene razne nepravilnosti u vidu proširenja obuhvata korištenja pomorskog dobra, kršenja plana korištenja pomorskog dobra, korištenja veće površine od one ugovorene koncesijskim ugovorom, povećanja površine objekata i građevina, zabrana pristupa pomorskom dobru, odlaganja otpada, nedozvoljenog nasipavanja te niza raznih sitnijih prekršaja i propusta pri korištenju pomorskog dobra.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji ističu kako je postavljanje inox oznaka na terase ugostiteljskih objekata pod koncesijskim ugovorom još jedan korak u unaprjeđenju upravljanja i zakonitog korištenja pomorskog dobra.

D.G.