Obalna straža u zadnji čas izvukla tri brodolomca iz mora prepunog morskih pasa

Američka obalna straža spasila je u nedjelju trojicu ribolovaca iz mora prepunog morskih pasa u Meksičkom zaljevu otprilike 40 kilometara od obale Em pirea u Louisiani. U moru su proveli 28 sati i imali su nevjerojatnu sreću da su pronađeni!

Obalna straža New Orleansa primila je dojavu od zabrinutog člana obitelji nakon što se ribolovci nisu vratili s ribolovnog izleta u subotu navečer. Njihov 24-metarski brod navodno je potonuo oko 10 sati ujutro, ostavljajući ih bez ikakve mogućnosti komunikacije.

Organizirano je nekoliko zračnih i brodskih posada Obalne straže kako bi pretražili područje veličine Istre. Unatoč veličini pretražnog područja, iz zraka su uspjeli locirati sva tri brodolomca u moru.

Kad je brod obalne straže pristigao na lokaciju, posada je svjedočila nevjerojatnoj situaciji u kojoj su se brodolomaci branili od morskih pasa, a na rukama su im zamijećene ozljede.

Pronađen je prsluk za spašavanje kojeg je morski pas rastrgao na komadiće.

Foto: Američka obalna straža 

Sva trojica nautičara nosila su prsluke za spašavanje, a jedan je u trenutku spašavanja imao znakove hipotermije.

- Pretražili smo veliko područje i zahvalni smo što smo pronašli ove nestale nautičare - rekao je poručnik Kevin Keefe, koordinator misije traganja i spašavanja  u Sektoru New Orleans.

- Da član obitelji nije obavijestio Obalnu stražu i da ova tri nautičara nisu nosila prsluke za spašavanje, ovo bi mogao biti potpuno drugačiji ishod. Cijenimo pomoć javnosti, koja je bila ključna u pomoći u identificiranju mogućih područja na kojima su ti nautičari mogli djelovati prije nego što je brod upao u nevolju - poručio je.

D.G.