“Nužno rješenje za hrvatski jug” – Završena Studija izvedivosti za autocestu do Dubrovnika

DUBROVNIK – Završena je prethodna Studija izvedivosti povezivanja Južne Dalmacije, izvijestio je direktor Hrvatskih autocesta na sastanku u Zagrebu – objavio je župan Nikola Dobroslavić na svome Facebook profilu.

– Studija će biti predstavljena javnosti za 10-tak dana u Dubrovniku. Autocesta do Dubrovnika (Osojnika) nužno je rješenje za krajnji hrvatski jug i njegovo povezivanje s ostatkom zemlje, a koje je započelo projektom Pelješkog mosta – poručio je župan Nikola Dobroslavić.

https://www.facebook.com/Nikola.Dobroslavic.RH/photos/a.234441656962314/944438109295995/?type=3&theater

Ugovor za studijsku dokumentaciju, o kojoj je riječ, potpisana je krajem siječnja 2020. Dionica autoceste Čvor Metković – Dubrovnik (Osojnik) opisana u navedenoj dokumentaciji, trebala bi povezati južnu Dalmaciju na sustav mreže autocesta u Republici Hrvatskoj i to od čvora Metković do budućeg mosta Pelješac, te od čvora Doli do Grada Dubrovnika. Studijska dokumentacija se izradila radi utvrđivanja opravdanosti izgradnje autoceste od čvora Metković do Dubrovnika, u prvoj fazi preko Pelješkog mosta i pristupnih cesta koje su trenutno u izgradnji.

Studijsku dokumentaciju povezivanja južne Dalmacije možete pročitati OVDJE.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Potpisan ugovor za Studijsku dokumentaciju povezivanja Dubrovnika na autocestu