Novo priopćenje tvrtke Bourbon Offshore: “Uočen prevrnuti brod za spašavanje, nastavljamo potragu za nestalima”

Tvrtka Bourbon Offshore upravo je objavila najnovije priopćenje u kojem opisuju današnji tijek operacije traganja za 11 nestalih članova posade potonulog tegljača Bourbon Rhode. Podsjetimo, među nestalima je i hrvatski kapetan Dino Miškić.

“Potraga za tegljačem Burbon Rhode se nastavlja svim raspoloživim snagama, uključujući Regionalni operativni centar za prismotru i spašavanje, zajedno s Francuskom ratnom mornaricom.

Pet komercijalnih brodova promijenilo je smjer kako bi pomogli pri traganju za nestalim pomorcima. Potražni zrakoplov Falcon 50, kao i zračne snage Američkog nacionalnog centra za istraživanje uragana, u nekoliko je navrata preletjelo područje potrage. Francuska fregata „Ventose“ i helikopter „Pantera“ će intervenirati sutra, 30. rujna.”, kažu iz tvrtke i podsjećaju na jučerašnji plan akcije spašavanja koji će se nastaviti i do pronalaska nestalih.

“U subotu navečer letjelice NHC-a, a potom i Falcon 50 primijetili su prevrnuti spasilački brod. Trgovački brod uključen u operaciju trenutno se kreće u tom smjeru kako bi ga pokušao ponovno uočiti.

BOURBON-ov krizni stožer i timovi ostaju u potpunosti mobilizirani za praćenje situacije i održavanje kontakta s obiteljima članova posade, pružajući im punu podršku u ovom teškom vremenu”, priopćili su iz kompanije.

Bourbon Rhode PRESS

PROČITAJTE JOŠ:

Oglasio se i hrvatski ministar vanjskih poslova: “U stalnom smo kontaktu s kompanijom nestalog broda”

D.G.