Oglasila se policija: Zbog utakmice finala nogometnog kupa u Rijeci, izdano upozorenje građanima

RIJEKA - Uoči utakmice finala Hrvatskog nogometnog kupa između HNK Hajduk i HNK Šibenik na stadionu Rujevica u Rijeci u srijedu, s početkom u 19 sati, glasila se i policija. Upozoravaju da je riječ o susretu visokog rizika, pa će se tako ponovno usred radnog dana zbog navijača koje policija smatra rizičnima, opet maltretirati normalni građani. Promet će se preusmjeravati, očekuju se gužve, a resursi poreznih obveznika trošit će se na osiguranje.

Policija će snimati i fotografirati javno okupljanje te javna mjesta u gradu Rijeci, na stadionu te prilaznim pravcima, a između ostalog, koristit će i bespilotne letjelice, helikopter i specijalno policijsko vozilo koji su opremljeni najsuvremenijim uređajima za snimanje.

Utakmica je proglašena utakmicom visokog rizika te će policija poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uz koordinativnu ulogu Stožera za osiguranje utakmica visokog rizika Ravnateljstva policije, sukladno Protokolu o sigurnosti na utakmicama  visokog rizika i  sukladno Zakonu o policijskim poslovima i  ovlastima.

S obzirom na očekivani dolazak većeg broja navijača, policija poziva sve posjetitelje da se detaljno upoznaju s uputama i preporukama.

Regulacija prometa – upute za građane

Zbog provedbi mjera osiguranja na području grada Rijeke, cesta od kružnog raskrižja Rujevica do čvora Hosti bit će zatvorena za promet u srijedu, 24. svibnja 2023. godine od 12 sati do ponoći.  Obilazni pravci bit će obilježeni prometnom signalizacijom.

Također, s obzirom na radni dan, kao i radove na prometnicama koji su u tijeku, posebice između 15 i 17 sati (vrijeme odlaska s posla i vrijeme pratnje navijača s prihvatnih punktova), očekivane su gužve i zastoji u prometu u pravcu stadiona Rujevica, na riječkoj obilaznici i prema zapadnom dijelu Rijeke.  Moguće je, po potrebi, privremeno zaustavljanje prometa na pojedinim pozicijama.

Prometna policija će u suradnji s nadležnim službama poduzimati mjere i radnje kako bi što prije otklonili nastale zastoje u prometu i osigurali što bolju protočnost prometa, radi čega pozivamo građane da se pridržavaju uputa prometne policije.

Policija poziva posjetitelje i gledatelje da poštuju upute i pravila organizatora, kao i sva upozorenja i naredbe policijskih službenika, kako u prometu tako i na stadionu kako bi utakmica protekla u sigurnom okružju i pravom sportskom duhu.

D.G.