Novo izvješće o kvaliteti zraka na sjevernom dijelu Splita: Ponovno uočena prisutnost arsena

SPLIT - Prema drugom preliminarnom izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ o ispitivanju kvalitete zraka na sjevernom dijelu Splita u blizini Sjeverne luke, ponovno je izmjerena veća prisutnost arsena.  

Očekuje se i novo izvješće o ukupno taložnim tvarima na mjernim postajama Brda 1 i Brda 2 gdje su ranijim mjerenjem ustanovljene povećane količine arsena i nikla.

Ponovljena ispitivanja kvalitete zraka, kojih je naručitelj Grad Split, provedena su od 22. ožujka do 5. travnja 2023. godine te će i ovo preliminarno izvješće biti upućeno Državnom inspektoratu na žurno postupanje.

Prema drugom preliminarnom izviješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ o ispitivanju kvalitete zraka na sjevernom dijelu Splita u blizini Sjeverne luke, ponovo je izmjerena veća prisutnost arsena.  

Drugo preliminarne izvještaje Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ možete pogledati OVDJE.

A.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Zbog arsena u zraku, oglasio se direktor Luke d.d. u Splitu: “Zanima nas od kud arsen iznad Brda?”
Povodom objave novog preliminarnog izvješća o ispitivanju kvalitete zraka s mjernih postaja na splitskim Brdima, direktor Luke d.d. u Splitu Filip Rogošić osvrnuo se na nove, ali i na do sada objavljene preliminarne izvještaje. Direktor Luke d.d. Split, Filip Rogošić oglasio se priopćenjem…