NOVO IME ZA PELJEŠKI MOST Prijedlog dao i general Gotovina

U javnom prostoru mjesecima se vodi rasprava kako bi se trebao zvati Pelješki most. Prijedloga je bilo raznih – od Franje Tuđmana, Fausta Vrančića do Olivera Dragojevića. Najnoviji prijedlog imena dao je i general Ante Gotovina.

Gotovina je ovaj vikend prisustvovao na misi za Domovinu i hrvatske branitelje u župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima, a nakon toga i na blagoslovu velike hrvatske zastave koja je svečano postavljena na novouređeni jarbol na Trgu kralja Tomislava u Pakoštanima.

Tom prigodom osvrnuo se na nadolazeću obljetnicu Oluje, a dotaknuo se i svježe teme – Pelješkog mosta. U izjavi za IKA-u “izbacio” je zanimljiv prijedlog imena mosta koji je nakon 300 godina ponovno spojio Hrvatsku.

– Sigurnost i sloboda su potreba svakog dana, za one koji se brinu o tome. To su naš Sustav nacionalne sigurnosti i naše Hrvatske oružane snage. A ovo ostalo – trebamo raditi i raditi! Puno strateških projekata, puno strateških ciljeva postigli smo od kraja Domovinskog rata. Ostvarili smo puno strateških projekata. Jedan od tih je sada i spajanje krajnjeg juga Hrvatske s ostalom Hrvatskom preko Pelješca, taj famozni most. I kako na jednoj zastavi grada Dubrovnika piše – Libertas! Lijepo bi bilo da taj most zovu Libertas. Jer on i je sloboda – izjavio je Gotovina.

K.B.