Novim projektom postojeća kanalizacija mjesta Preka i Poljane spojit će se na pročišćivač

PREKO - Projekt obuhvaća gradnju pročišćivača otpadnih voda i podmorskog ispusta te djelomičnog spajanja sustava odvodnje Preka, Poljane i Kali u zajednički sustav javne odvodnje i pročišćavanja.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja odobrilo je financiranje projekta gradnje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Preko - Kali isporučitelju vodnih usluga, komunalnoj tvrtki Otok Ugljan d.o.o.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi 7,880.072,54 eura, procijenjeni prihvatljivi troškovi iznose 6,304.058,03 eura, a dodijeljeno  je bespovratnih 5,043.246,42 eura, odnosno 80 posto iznosa prihvatljivih izdataka projekta, prenose Naši škoji.

Riječ je o projektu 'Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Preko – Kali', koji obuhvaća gradnju pročišćivača otpadnih voda i podmorskog ispusta te djelomičnog spajanja sustava odvodnje Preka, Poljane i Kali u zajednički sustav javne odvodnje i pročišćavanja.

- Ovim projektom sva postojeća kanalizacija mjesta Preka i Poljane spojit će se na pročišćivač, a ujedno će se stvoriti temelji i za sve daljnje faze aglomeracije, za gradnju kanalizacijske mreže i infrastrukture te za priključivanje svih kućanstava u sustav odvodnje - pojasnio je načelnik Općine Preko Jure Brižić.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Gost prijavio fekalije na plaži otoka Ugljana: “Djeca su dobila infekciju!” Dobio je odgovor: “Vi niste prijavljeni na eVisitor”
UGLJAN/PREKO - Roditelji više djece prijavili su hitnim službama pojavu plikova i osipa na koži, koje su djeca dobila, kako kažu, nakon kupanja na lokalnoj plaži Mostir na otoku Ugljanu. Slali su upite i upozorenja odgovornima, no oni od fekalija peru ruke. - Epidemija impetiga na Ugljanu zbog feka…