NOVIGRAD Natjecanje u podvodnom ribolovu – 7. memorijalni kup Erik Radin

NOVIGRAD – U Novigradu će se 18. rujna održati 7. memorijalni kup u podvodnom ribolovu Erik Radin. Održavanje natjecanja bit će upriličeno uz striktno poštivanje propisanih epidemioloških mjera, a sudjelovati mogu svi oni koji imaju COVID potvrde ili negativan antigenski brzi covid test ne stariji od 48 sati odnosno PCR test ne stariji od 72 sata, kažu organizatori.

Organizator i domaćin natjecanja je SRK“ERIK RADIN“ iz Novigrada, član Hrvatskog saveza za športski ribolov na moru. Pravo nastupa na natjecanju imaju svi članovi udruga (klubova) učlanjenih u HSŠRM-a ili druge nacionalne saveze. Svaka ekipa moći će imati dva člana plus barkajola.

S obzirom na to da se ekipno državno prvenstvo održava mjesec dana nakon memorijala, odlučili smo odvojiti zone tako da će zona za Memorijal biti u akvatoriju  sjeverno od Novigrada, i to početno na sjeveru ispod vojne promatračnice kod Savudrije prema otvorenom moru, pa na jug do ispred rta Kastanija kod Novigrada te do rta Kastanija ‘. Zabranjen je lov u lukama, marinama i označenim plažama.

Foto: Memorijalni kup Erik Radin

Predviđeno trajanje natjecanja, s uključenom predajom ulova, je od 9:30 do 15:30 sati kada je zadnji rok za predaju ulova u novigradskoj luci Porporela. Što se tiče opreme, puške i ostala lovna oprema koriste se prema Pravilniku o natjecanjima HSŠRM, a svaki natjecatelj obavezan je čitavo vrijeme natjecanja imati vezan signalni plovak za pojas s olovima.

Organizatori pozivaju sve ljubitelje podvodnog ribolova koji zadovoljavaju kriterije natjecanja da nam se pridruže u subotu 18. rujna u što većem broju. Prijave se primaju do najkasnije 16.09.2021.

Verifikacija će se održati u petak od 19 do 20 sati u prostorijama Zajednice Talijana u Novigradu te subotu ujutro prije natjecanja s početkom u 7.30 sati.

Uz prigodan program okupljanje će trajati do ponoći, a u nedjelju će za ručak biti pripremljen riblji brodet od ribe ulovljene dan prije na natjecanju.

I.B.