Novi veleposlanik Švicarske Konfederacije u Splitu s Puljkom razgovarao o razvoju Tehnološkog parka na Dračevcu

SPLIT - Gradonačelnik Ivica Puljak primio je danas u nastupni posjet novog veleposlanika Švicarske Konfederacije Ursa Hammera.

U uvodnom djelu sastanka gradonačelnik Puljak poželio je veleposlaniku uspješan mandat. Sugovornici su iskazali interes za intenzivniju bilateralnu suradnju dviju prijateljskih država, posebno na lokalnoj razini te su razmijenili mišljenja o mogućnostima suradnje u području infrastrukture i IT sektora.

U tom smislu veleposlanik je izrazio interes za razvojne planove IT sektora, posebice Tehnološkog parka na Dračevcu. Potencijali suradnje Splita i Hrvatske s Švicarskom su veliki, istaknuo je veleposlanik.

Veleposlanik Hammer izvijestio je gradonačelnika o skorašnjem potpisivanju bilateralnog sporazuma između Hrvatske i Švicarske vezano uz novi švicarski financijski doprinos u okviru kohezijske politike te ukratko predstavio područja za buduće projekte u Hrvatskoj.

Ti će projekti, kako je rekao veleposlanik, biti usmjereni na područja vodoopskrbe i odvodnje, istraživanje i inovacije, palijativnu skrb te civilno društvo, naglasivši kako je područje palijativne skrbi novo područje, u odnosu na prethodni financijski doprinos, kojim se želi jačati socijalna dimenzija budućih projekata.
Sastanku je uz gradonačelnika Puljka i veleposlanika Hammera sudjelovala počasna konzulica Elizabeth Tomić.

I.G.