Novi svjetski rekord hrvatskog ronioca Petra Klovara!

Hrvatski ronilac Petar Klovar na 6. svjetskom prvenstvu u ronjenju održanom u Antaliji u Turskoj, koje organizira Svjetska konfederacija podvodnih sportova, oborio je rekord u ronjenju, u disciplini slobodnog poniranja (FIM).

Klovar je oborio svjetski rekord u disciplini slobodnog poniranja, povlačenja po konopcu, zaronivši na 132 metra dubine za 4 minute i 1 sekundu.

Klovar je nakon obaranja rekorda izjavio da je vrlo sretan zbog ovog uspjeha.

- Sve je bilo odlično. More je bilo mračno i voda hladna, ali ronjenje je ipak dobro prošlo. Tada ne razmišljate previše, samo radite ono što morate, zbog velike dubine - kazao je Klovar.

Naglasio je kako je natjecanje bilo odlično te da je more u turskoj Antaliji prelijepo.

Free Immersion (FIM), slobodno poniranje, je disciplina kada ronilac zaranja bez upotrebe pogonske opreme (peraje), a koristi središnje uže za povlačenje kako bi zaronio i izronio.

FIM je disciplina koja najviše opušta, ronilac potpuno regulira brzinu zarona i izrona pa je pogodna za učenje tehnika izjednačavanja. Koristi se kao vježba zagrijavanja prije drugih disciplina, kao što su CWT, CWBF i druge, prenosi N1.

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Mirela Kardašević postavila novi svjetski rekord, ali je Ronilački savez nije prijavio na Svjetsko prvenstvo!
Mirela Kardašević postavila novi svjetski rekord, a Hrvatski ronilački savez nije ju prijavio na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Turskoj od 01. do 08. listopada Na Svjetskom kupu u ronjenju na dah koje se održalo u turskom Kaşu, Mirela Kardašević zauzela je prvo mjesto i ispisala povijest ronj…