NOVI SNAŽAN POTRES U DALMACIJI! Treslo se od Dubrovnika do Šibenika

SPLIT - Snažan potres zatresao je splitsko područje u srijedu, u 19.56 sati, s epicentrom 17 km zapadno od Splita i 5 km sjever-sjeverozapadno od Trogira, objavio je večeras EMSC.

Potres je nastao na 11 km dubine, a magnituda mu je bila 3,8 po Richteru. Prvotna informacija govorila je o potresu magnitude 4.1 po Richteru, ali je to vrlo brzo revidirano na 3.8.

"Jako je treslo!", "Ljuljanje", "Kao i jutros, a dobro je zatreslo 3 sekunde", "Split, jako trese", "Kratka tutnjava i treskanje", "Zaljuljalo više nego jutros. Kratak, ali dovoljno jak", samo su neki od 200-tinjak komentara na aplikaciji za potrese EMSC.

Podsjetimo, ovo je drugo ovakvo podrhtavanje danas. Jutros su seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili umjeren potres s epicentrom kod Otoka Čiovo, 3 km južno od Trogira. Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru a intenzitet u epicentru IV stupnja EMS", objavljeno je na stranici Seizmološke službe.

D.G.

POTRES ZATRESAO DALMACIJU Epicentar kod Čiova: “Kao da je grunula velika eksplozija”
Jutros se u Splitu i srednjoj Dalmaciji osjetio jak potres. Kako pišu svjedoci na društvenim mrežama, potres je bio kratak, ali se snažno osjetio. Mnoge je, dodaju, probudio iz sna. “Jutros, 27. prosinca 2023. godine u 06 sati i 31 minutu, seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su umjeren potres