Novi snažan potres na jadranskoj obali, 4,3 po Richteru!

Još jedan potres pogodio je sjeveroistočnu obalu Italije u 6,33 sati. Epicentar mu je bio 21 km sjeverozapadno od Riminija, magnituda 4,3 po Richteru, s hipocentrom na dubini od 18 kilometara.

- U ovom trenutku nema izvješća o šteti bilo koje vrste - piše gradonačelnik obližnjeg Cesenatica Matteo Gozzoli na svom Facebook profilu.

Potres su osjetili i stanovnici Istre:

- Treslo se posuđe od keramike - napisala je jedna stanovnica Pule u komentaru na aplikaciji EMSC. Pula je od epicentra udaljena 134 km.

Zemlja se trese već danima

Područje Gambettola i Cesenatico u Cesenateu, već je danima u središtu seizmičkih zbivanja.

26. siječnja u 11.45 sati s epicentrom u Cesenaticu zabilježen je najjači potres, magnitude 4,1 po Richteru, kao vrhunac niza manjih seizmičkih pokreta koji su trajali danima.

Iz predostrožnosti, učenici su izvedeni iz škola. Krajem poslijepodneva, nakon sastanka s regionalnom civilnom zaštitom, odlučeno je da se sljedeći dan ponovno otvore školski objekti.

Tijekom dana podrhtavanje tla bilo ih je desetak, između Cesenatica i Gambettole, a potres se osjetio i u obližnjim provincijama Rimini i Ravenna, ali iu Venetu i Marcheu, sve do Ancone.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SNAŽAN POTRES U JADRANU: ”Čuo se jak tresak!”
Potres magnitude 4,4 po Richteru zatresao je jadransko podmorje, a najviše se osjetio uz sjeveroistočnu obalu Italije, javlja EMSC. Podrhtavanje se dogodio u 11 sati i 45 minuta, a na EMSC-ovoj stranici građani javljaju kako se čuo jak udarac. #Earthquake (#terremoto) possibly felt 29 sec ago in #…