Novi prvi čovjek DHMZ-a posjetio Split i motritelje na Marjanu

Ravnatelj DHMZ-a dr. sc. Ivan Güttler posjetio je Područni meteorološki ured u Splitu, a "pao" je i sastanak s dekanom Prirodoslovnog-matematičkog fakulteta u Splitu.

- Kvalitetni i precizni podaci čine temelj naših usluga i proizvoda koje pružamo širokom spektru korisnika, od građana i tijela javne vlasti do žurnih službi i gospodarskih sektora. Unatoč daljnjoj modernizaciji i digitalizaciji DHMZ-a, ljudski faktor i dalje će ostati ključan u prognozi vremena i klime - izjavio je ravnatelj ističući važnost ljudi kojima je pristigao u posjet.

S jedne strane, važno je ulagati u kontinuirano usavršavanje i obrazovanje motritelja i stručnjaka te unapređivanje njihovih uvjeta i metoda rada. S druge strane, sve veća potreba za našim informacijama i podacima u životu s klimatskim promjenama i u vrijeme zelene tranzicije, ukazuje na važnost brige o budućim generacijama stručnjaka spremnih nositi se s izazovima koji stoje pred nama, na lokalnoj i globalnoj razini, neke su od osnovnih poruka ravnatelja Zavoda koji nam svako jutro pomaže pomoći sigurnosti naših nautičara i ostalih građana.

J.T.