NOVI PROBLEMI U TURNJU Vlasnici kuća uz more opet tjeraju goste: "Skoro je došlo do fizičkog obračuna!"

TURANJ - Nije se pošteno ni smirila bura koju je izazvala Austrijka koja je ispred svoje kuće u Turnju tjerala goste iz Karlovca, dok je pritom lancima vezala ležaljke, eto novih problema za neke druge goste...  

- U Subotu 26. kolovoza oko 12 sati u mjestu Turanj odlučila sam otići na plažu na šetnici Leopolda Mandića. Sa jedne strane šetnice su obiteljske kuće, a sa druge more. Ispred svake kuće je napravljen mul, dali legalno ili ilegalno neznam, uglavnom ispred br 97 na mulu nije bilo nikoga i ja sam odlučila tu se okupati.

Međutim iz kuće je došla gospođa srednjih godina i veli meni da nek izvolim ići dole niže na plažu jer da je to ona uredila.Ja sam joj odgovorila da je to pomorsko dobro. I tako smo ja i ona malo po malo skoro došle do fizičkog obračuna.

Poslije toga više mi nije bilo do ničega - piše nam čitateljica koja se pita kome se obratiti u takvoj situaciji, a zanima je i kome prijaviti mulove koji su ispred tih kuća sagrađeni ilegalno.

Dakle, u slučaju da se nađete u incidentnoj situaiciji, ni u kojem slučaju se ne upuštajte u fizičke obračune, već zovite policiju. Imate pravo biti na pomorskom dobru i boraviti tamo koliko želite. Za ilegalno izbetonirani mul ili rivu, nazovite lučku kapetaniju, u ovom slučaju nadležna je LK Zadar.

D.G.