Novi ministar obrane u radnom posjetu Lori: "Modernizacija mornarice jedan je od prioriteta"

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić u radnom je posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici.

- Modernizacija i opremanje Hrvatske ratne mornarice jedan je od prioriteta Vlade RH - poručio je ministar obrane Ivan Anušić.

Anušić je sa suradnicima i načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiralom Robertom Hranjem boravio u prvom radnom posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici u vojarni “Admiral flote Sveto Letica-Barba” u Splitu.

- Hrvatska je pomorska zemlja, a naši mornari časno čuvaju Jadran te štite prava i interes Republike Hrvatske na moru, što je od iznimnog značaja u vrijeme narušene globalne sigurnosne situacije - kazao je, zahvalivši se pritom vojnicima.

Također, istaknuo je kako Vlada RH provodi modernizaciju i opremanje svih grana Hrvatske vojske, pa tako i Hrvatske ratne mornarice.

- Jedan od bitnih projekata modernizacije Hrvatske ratne mornarice je izgradnja obalnih ophodnih brodova čiji će dovršetak i uvođenje u operativnu uporabu unaprijediti postojeće sposobnosti Hrvatske ratne mornarice, stoga će Ministarstvo obrana i Vlada poduzeti sve da se dovrši projekt gradnje četiriju obalnih ophodnih brodova - rekao je ministar obrane.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i zapovjednik Hrvatske ratne mornarice kontraadmiral Ivo Raffanelli prezentirali su dostignuća i izazove Hrvatske ratne mornarice.

U okviru radnog posjeta, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić obišao je Operativno središte Hrvatske ratne mornarice, objekt Voda protuminskih ronitelja Flote HRM-a, obalni ophodni brod OOB-31 Omiš i brod RTOP-12 Kralj Dmitar Zvonimir. 

Također, poginulim pripadnicima Hrvatske ratne mornarice odana je počast polaganjem cvijeća u Spomen sobi poginulim pripadnicima Hrvatske ratne mornarice.

D.G.