Novi fašistički ispad talijanskog političara – hrvatski i crnogorski Jadran prisvojio Italiji

TRST – Tršćanski gradski vijećnik Lorenzo Giorgi povodom talijanskog Dana republike objavio je na Facebooku sliku na kojoj se vidi silueta Italije na talijanskoj zastavi, s tim da se granice Italije na toj ilustraciji protežu na istočnu obalu Jadrana zahvaćajući Istru, Kvarner i Dalmaciju do Splita

Nakon što je u veljači predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani, član desničarske stranke Forza Italia, na komemoraciji žrtvama fojbi u Bazovici uskliknuo “Živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija!”, u nedjelju je još jedan član spomenute stranke notornog Silvija Berlusconija imao sličan iredentistički ispad, piše net.hr.

https://www.facebook.com/lorenzogiorgi.ts/posts/10219474723048107

‘Ništa nije gotovo dok ne završi pravdom’

Tršćanski gradski vijećnik Lorenzo Giorgi povodom talijanskog Dana republike objavio je na Facebooku (točnije: prenio objavu sa službene stranice Talijanskog pokreta iredentista) sliku na kojoj se vidi silueta Italije na talijanskoj zastavi, s tim da se granice Italije na toj ilustraciji protežu na istočnu obalu Jadrana zahvaćajući Istru, Kvarner i Dalmaciju sve do Boke kotorske u Crnoj Gori.

Giorgio je uz to napisao “Naša Italija”, dok u izvornoj objavi “Movimento irredentista Italiano” uz tu kartu piše: “Ništa se ne može smatrati gotovim dok se ne završi pravdom”. Tom se parolom aludira na težnju talijanskih iredentista da Istra i Dalmacija jednoga dana budu dio Italije, onako kako ih je ustaški vođa Ante Pavelić Rimskim ugovorima iz 1941. godine prepustio fašističkoj Italiji.

net.hr

PROČITAJTE JOŠ: Odgovor na talijansko posezanje hrvatskog Jadrana: Tuđe nećemo, svoje ne damo!