Nove edukativne slikovnice Pustolovine galeba Marka na Paklenici, Sjevernom Velebitu, Učkoj i Brijunima

MURTER – Ovog tjedna će svjetlo dana ugledati nove edukativne slikovnice i igre iz serijala Pustolovine galeba Marka po parkovima Hrvatske kojima male čitatelje želimo upoznati s vrijednostima i ljepotama svih naših nacionalnih parkova i parkova prirode.

Uz Markove pustolovine u nacionalnim parkovima Paklenica, Sjeverni Velebit i Brijuni te u Parku prirode Učka, očekuje se dopunjene izdanje prve edukativne slikovnice biologinje Martine Markov (u koautorstvu s Sanjom Drakulić) – Priča o Leonardu (serijal Čudesni svijet Kornatskog otočja), koja je nastala nakon pronalaska ozlijeđene morske kornjače 2008. godine. Priča je to o maloj morskoj kornjači koja iz daleke Grčke putuje prema Kornatskom otočju, zaplete se u ribarsku mrežu privremeno završi u Akvariju u Puli radi liječenja, nakon čega nastavlja svoje putovanje i stiže na željeno odredište – čudesno Kornatsko otočje.

Autoričine tekstove vješto ilustrira Ivana Grimani, a urednik novih edukativnih slikovnica je prof. dr. sc. Ive Šimat Banov. Edukativne slikovnice se pripremaju u suradnji s javnim ustanovama koje upravljaju područjima koje galeb Marko posjećuje.

Ranije izdane edukativne slikovnice (Telašćica, Vransko jezero, Krka, Biokovo, Mljet i Lastovsko otočje) prepoznate su od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja RH kao vrijedan artefakt za razrednu nastavu u okviru predmeta Priroda i društvo.

Zaštita prirode i okoliša jedna je od prioritetnih tema današnjice te je vrlo važno da informacija o njima dođe do što većeg broja malih čitatelja kako bi doprinijela razvijanju njihove svijesti o vrijednostima prirode i potrebi njenog očuvanja i održivog korištenja.

Više informacija o edukativnim slikovnicama možete naći OVDJE i na Facebook stranici.

Martina Markov

PROČITAJTE JOŠ:

Galeb Marko na Lastovskom otočju i druge edukativne slikovnice