Nova marina u riječkoj luci Porto Baroš prvi put građanima otvara svoja vrata

RIJEKA - Realizacija projekta izgradnje buduće marine u riječkoj luci Porto Baroš, ovog će lipnja i službeno započeti uručenjem Ugovora o koncesiji za izgradnju luke nautičkog turizma Porto Baroš. Članovima Uprave tvrtke ACI – GITONE ugovor će svečano uručiti potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te otvoriti vrata buduće marine Rijeka.

Riječ je o najvećoj investiciji u nautički turizam u povijesti Republike Hrvatske, vrijednoj više od 50 milijuna eura, koju će provesti društvo ACI-GITONE. Nastalo u suradnji najvećeg lanca marina na Mediteranu – ACI d.d. i tvrtke GITONE Kvarner d.o.o. kao jednog od najeminentnijih domaćih aktera u području turističkih i hotelijerskih usluga, društvo ACI-GITONE za ovo pomorsko dobro od gotovo 106 tisuća četvornih metara ostvarilo je koncesiju na 30 godina.

Buduća marina Rijeka imat će oko 230 vezova i mnoštvo sadržaja, a u prvoj fazi djelovanja planira se i više od 130 novih radnih mjesta.

Prostor Porto Baroša koji je dosad građanima bio nedostupan, otvorit će se i omogućiti Riječanima i drugim posjetiteljima na korištenje šetnicu, restorane, trgovine i mnoštvo drugih sadržaja. Prilikom svečanog uručenja ugovora, buduća marina Rijeka će po prvi put otvoriti svoja vrata svima.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Aci marina Rijeka- prikaz Porto Baroša s mora
Anđelko Petrinić, direktor tvrtke Aci-Gitone najavio je svečano uručenje koncesijskog ugovora za buduću nautičku marinu Aci marina Rijeka Tim povodom za građane Rijeke i okolice bit će otvoren dio Porto Baroša, točnije Senjskog pristaništa. Bit će prikazan i kratki film koji tematizira Po…