NOĆNA DRAMA U PODGORI U zgradi buknuo požar, spašena mlađa osoba osobu

PODGORA – Usred noći buknuo je požar u višestambenoj zgradi u Biokovskoj ulici u Podgori. Vatrogasci su dojavu o požaru zaprimili oko 2 sata u noći.

Požar je buknuo u stanu u kojem je boravila mlađa osoba, a sreća u nesreći je što nitko nije smrtno stradao. Zahvaljujući prisebnosti stanara zgrade, mlađa osoba je izvučena iz zadimljenog stana i predana hitnoj medicinskoj pomoći.

DVD Podgora
DVD Podgora

U gašenju je sudjelovalo 5 vatrogasaca s dva vozila, koji su po dolasku na teren evakuirali zgradu, ugasili vatru i izvršili odmiljavanje zgrade. Stanari su se vratili u svoje domove sat vremena nakon dojave o požaru.

No čini se da vatrogascima posao nije bio lagan. Ne zbog zahtjevnosti akcije, već zbog predmeta koji su im otežavali posao, poput posuda s cvijećem, motocikala ostavljenih na prilazu objektu te reklamni panoi na mjestima gdje se otežava pristup vatrogasnim vozilima.

Vatrogasci stoga apeliraju na sve građane da vode računa o tome da prilaze objektima ostavljaju slobodnima, kako bi hitne službe mogle pravovremeno i ciljano obaviti svoj posao.

K.B.