Noćas izrazita promjena vremena – Narančasti meteoalarm za cijeli Jadran

Obalno područje i otoke će već večeras zahvatiti promjena vremena koja će se sutra proširiti cijelom zemljom. Upravo zato sutra je na snazi narančasti meteoalarm za cijeli Jadran.

Na sjevernom Jadranu, zatim postupno i drugdje očekuje se jače naoblačenje s kišom, a od sredine noći na sjevernom Jadranu mogući su i pljuskovi s grmljavinom, ponegdje i uz obilnije oborine.

Pretežno oblačno s kišom i pljuskovima s grmljavinom,a na sjevernom dijelu moguće su i obilnije oborine. Prema kraju dana na sjevernom Jadranu se očekuje djelomično razvedravanje. Na sjevernom Jadranu umjeren do jak južni i jugozapadni vjetar u okretanju na jak , prolazno i vrlo jak sjeverozapadni vjetar i buru. Drugdje slab do umjereno jak, poslijepodne ponegdje i jak južni i jugozapadni vjetar, a zatim na srednjem Jadranu u okretanju na jak sjeverozapadni vjetar i buru. More umjereno valovito, na sjevernom Jadranu, a od sredine dana i drugdje valovito.

Ponegdje će opet biti i izraženijih pljuskova, grmljavine i olujnog nevremena, a moguća je i tuča, na Jadranu i pijavice. Zbog kratkotrajno obilne kiše ponovno je povećana vjerojatnost mjestimičnih bujičnih poplava, a probleme će nekima na Jadranu stvarati i promjena vjetra s gdjegod jakog juga i jugozapadnjaka na uglavnom još jaču buru i tramontanu.

Uz sve ovo, temperatura zraka će pasti, pa se očekuje svježije vrijeme.

Upozorenje za pomorce i nautičare

Na sjevernom Jadranu, sutra poslijepodne i drugdje mogući su udari jugozapadnog i južnog vjetra od 35-40 čvorova. Sutra ujutro na sjevernom, prema kraju dana i na srednjem udari sjeverozapadnog vjetar i bure od 35-55 čvorova. Ponegdje nevere.

D.G.