NJIMA MORE, NAMA ZIDOVI Poziv na prosvjed u uvali Crvenog Vrha u Savudriji

SAVUDRIJA - U Savudriji se trenutno gradi šetnica Lungomare uz more duljine 45 kilometara. Tim zahvatom se zauvijek devastira pomorsko dobro s ogromnim količinama betona, kažu organizatori prosvjeda.

Umaška građanska inicijativa organizira u nedjelju 14. svibnja 2023. u 16 sati prosvjed u uvali Crvenog Vrha u Savudriji kako bi obavijestili i upozorili javnost o sve većem problemu devastacije obale i nelegalnog uzurpiranja pomorskog dobra u Savudriji pokraj Umaga. Ali i u cijeloj Republici Hrvatskoj.


U Savudriji, odnosno Umagu, trenutno se gradi šetnica Lungomare uz more duljine 45 kilometara. Tim zahvatom se zauvijek devastira pomorsko dobro s ogromnim količinama betona.

Zato ovim putem pozivamo sve građane Republike Hrvatske da nam se pridruže u ovom prosvjedu!

I to iz tri glavna razloga:

1. Studija utjecaja na okoliš nije napravljena.
2. Građane smetaju dogovori lokalne samouprave i stranih investitora bez mogućnosti pristupa javnosti važnim informacijama.
3. Zabrana pristupa dijelu plaže oko kempinskog hotela za građane zbog postavljenih zaštitara. Iako plaže u Republici Hrvatskoj spadaju u opće dobro i samim tim moraju biti dostupne svima.

- Zato dođite i pridružite nam se u ovom prosvjedu i borbi protiv devastacije i privatizacije hrvatskih plaža i obale te nas podržite u borbi za naša i vaša građanska prava - pozivaju iz građanske inicijative.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Ministarstvo mora potvrdilo: “Betoniranje mora u Savudriji je legalno”
Radikalnim građevinskim zahvatima u naselju Alberi, koje se nalazi u Savudrijskoj vali, potpuno se mijenja obalna crta, a građani strahuju da se radi o nepovratnoj devastaciji obale. Na pomorskom dobru Grad Umag investira 1,2 milijuna eura u izgradnju obalne šetnice - ceste, pri čemu nestaju prirod…