NIZOZEMSKI BROD KOJEM PRIJETI POTONUĆE Imamo fotografije ukrcaja plovila iz šibenskog brodogradilišta

Već smo pisali da nizozemski brod Eemslift Hendrika s kojeg je zbog olujnog nevremena u Sjevernom moru evakuirana posada u ponedjeljak, prevozi plovila proizvedena u hrvatskim brodogradilištima Iskra u Šibeniku i Tehnomont u Puli.

Član Uprave Iskra brodogradilišta u Šibeniku Roko Vuletić za Morski HR je potvrdio da su dva plava broda na palubi nizozemskog teretnjaka, proizvedena u Šibeniku.

Foto: Dragan Zrnčević

Jedan je double decker (s dvije palube) namijenjen norveškim ribogojilištima, dimenzija 15×10 metara, a drugi hibrid, odnosno električni brod dimenzija 14×7,5 metara.

– Ovi brodovi su isporeučeni početkom ožujka i išli su prema Rotterdamu, od kud se dalje transportiraju za Norvešku – kaže Vuletić i potvrđuje da šibensko brodogradilište u slučaju potonuća nema štete.

Foto: Dragan Zrnčević

A naš fotograf Dragan Zrnčević iz svoje je arhive izvukao upravo fotografije ukrcaja navedenih brodova koja su isporučena norveškom kupcu i 28. ožujka su na palubi nizozemskog broda Eemslift Hendrika, u savršenom stanju krenuli prema luci Rotterdam.

Foto: Dragan Zrnčević

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

DOZNAJEMO Brod kojem prijeti potonuće, prevozi brodove iz hrvatskih brodogradilišta!
HAVARIJA NIZOZEMSKOG TERETNJAKA Ispao brod izgrađen u Puli, dva iz šibenskog brodogradilišta još se drže