Nizozemci okupirali šibenske kampove

Na šibenskom području kampovi obaraju turističke rekorde, a među najbrojnijim gostima su Nizozemci! Njima je kampiranje stil života, a svi ih hvale i kao dobre goste, potrošače. U kampovima najavljuju i dobru posezonu, u kojoj bi mogli profitirati i hotelijeri. Zbog najavljenog velikog broja kongresa.

Bob Mol i Anja de Brujin iz nizozemskog Haarlema već 15 godina imaju samo jednu ljetnu destinaciju – Solaris.

  • U Solaris smo se zaljubili istog trenutka, čim smo došli prvi put - kaže Anja.
  • Glavni razlog zbog kojeg dolazimo ovaj je ambijent, smještaj uz more. Imamo i brod, pa stalno plovimo - dodaje Bob.

Ovog ljeta kampiraju više od mjesec dana. Uz šibensko more imaju osjećaj domaće atmosfere. Kampiranje je za njih stil života. Vrsta smještaja koja pruža jedinstven osjećaj slobode.

  • Nizozemci su ljudi koji vole putovati. Posebno automobilima i kamperima. Volimo slobodu - ističe BoB.

A turisti iz zemlje tulipana ovoga su ljeta hit. Drugi su najbrojniji gosti u kampovima, a četvrti ukupno na šibenskom području. U odnosu na 2019. u ovom ih je kampu 5 posto više.

  • Jako rado posjećuju naš kamp. Naš kamp im je drugi dom. Strašno su ljubazni, opušteni i jako dobri potrošači - kaže Ivanka Mrdeža, voditeljica u kampu za nizozemsko tržište.
  • Njih je drastično više! Nizozemci su po svom životnom stilu više okrenuti prirodi i kampovima, tako da su oni brojniji u kampovima nego u hotelima i ovom klasičnom smještaju - otkriva Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Šibenik.

A bit će brojni i u posezoni

  • Trenutno su najave odlične, izuzetno dobre! Imamo sve više upita za last minute rezervacije - ističe Mrdeža.

Sve je više upita i za druge vrste smještaja, a profitirati bi mogli svi jer vraćaju se i kongresi.

  • Većina naših kongresa su međunarodnog karaktera. Jako dobre su nam najave za deveti i deseti mjesec, a isto tako za jedanaesti i dvanaesti - rekla je Katarina Tommasini Marić, voditeljica prodaje hotelskog naselja.
  • Očekujemo jednu posezonu puno, puno bolju nego što je bila predsezona, koja je zbog poznatih razloga bila na jedan način reducirana - ističe Karađole.

Ako koronavirus ponovno ne pokvari planove, posezona bi mogla biti i bolja nego već toliko spominjane 2019., piše

I.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Kamping ponovno zaživio - Vrlo je značajan igrač u kontekstu hrvatskog turizma
Važnu ulogu u turizmu Hrvatske imaju i autokampovi. Pored privatnog i hotelskog smještaja i oni posljednjih godina imaju povećan broj noćenja. Prošle je godine u kampovima ostvareno 91% noćenja u odnosu na rekordnu 2019., iako predsezone gotovo i nije bilo. U pandemiji su se kampovi pokazali kao po…