„Nikad dosta Kevin Yosta”: Ovaj američki DJ večeras nastupa u primoštenskoj Aurori

PRIMOŠTEN – „Nikad dosta Kevin Yosta” parola je pod kojom se održava večerašnji party u primoštenskom klubu Aurora, jedan od rijetkih partija koji se u Dalmaciji ovih dana odvijaju i nakon ponoći.

Ovom Amerikancu, koji je miljenik lokalne publike, studiozni perkusionist te potpisnik čak 70 objavljenih vinila, za pultom se pridružuju lokalne snage Beepolar, Lawrence Klein i Stipe Jazzy Širinić.

Karta na ulazu košta 120 kuna, a može se ući uz predočenje covid putovnice. Za one koji ju nemaju, od 21 sat će na ulazu biti moguće i napraviti test, koji će koštati 40 kuna. Sam party počinje u 22 sata, no organizatori onima bez potvrde preporučuju raniji dolazak kako se ne bi stvarala gužva na ulazu.

Amerikanac Yost je već u dobi od četiri godine prvi puta u ruke uzeo palice za bubnjeve. Fascinacija glazbom je s vremenom samo rasla, pa se tamo 80-ih navukao na house, žanr u kojem i danas najradije pliva, vješto ga kombinirajući s jazz elementima.

Foto: Promo

Ovaj glazbenik se proslavio već sa svojim prvim albumom ‘One Starry Night’ iz 1998., koji danas ima status house klasika.

Ako ćemo u brojeve, Yost se može pohvaliti s osam objavljenih albuma te gotovo sto izdanih singlova, a zanimljivost je i da stoji iza čak 1500 pjesama koje kolaju po plesnim podijima diljem svijeta, ali se nisu službeno našle na nekome izdanju.

Inače, u kolektivnu memoriju party nacije je neizbrisivo upisan Yostov nastup na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku nakon GusGusa 2017. godine. Govori se da je to bila jedna od najjačih zabava na tome području posljednjih godina.

Foto: Promo

– I sam se itekako sjećam te večeri. Konekcija s publikom je bila nevjerojatna. Tako da sam bio oduševljen kad su me pitali da se vratim u Dalmaciju. Ajmo ponoviti tu večer! – uzbuđeno je izjavio Yost, pa ponovno dodao: – Teško je i objasniti taj osjećaj kad si sa svima toliko povezan. Doista jedva čekam ovaj nastup – kaže i poziva sve da mu se pridruže – na plesu.

Sponzorirani sadržaj