Nijemcu ukradeno skupo plovilo, a policija ne zna detalje

SENJ/RIJEKA – Policijska uprava Primorsko-goranska pustila je danas šturo priopćenje o navodnoj krađi broda s vanbrodskim motorima u vlasništvu njemačkog državljanina.

– Policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem koji je između 28. i 29. kolovoza u rapskom arhipelagu kod Golog otoka otuđio plovilo na vezu marke „Fjord”, dužine devet metara, s vanbrodskim motorima.

Procjenjuje se da je ovim kaznenim djelom krađe 54-godišnji njemački državljanin oštećen za oko 180 tisuća kuna – izvjestila je Policijska uprava Primorsko-goranska.

U namjeri da doznamo o kojem se točno tipu plovila se radi, boji, motorima, pa i fotografiji kako bi pomogli u traženju eventualno ukradenog/nestalog plovila, iz PU Primorsko-goranske proslijedili su nas u policijsku upravu Senj, gdje je prijavljen događaj. Službenica PP Senj uputila nas je na PU Ličko-senjsku, da bi tamo opet kontaktirali PP Senj i pojasnili nam da više podataka nemaju.

Dakle, ukradeno je plovilo kojem se ne zna tip, boja, ni snaga motora. Doznali smo tek da je brod proizveden 1986. godine, a vanbrodski motori su marke Volvo. Sve ostalo, u želji da svojom objavom pomognemo pronaći eventualnog počinitelja, bila bi nagađanja. No svakako je zanimljivo da vlasnik broda policiji nije mogao ustupiti konkretnije podatke i da nema fotografiju ovako skupog plovila.

D.G.