NIJE KRAJ S BUROM – DHMZ izdao nova upozorenja!

Državni hidrometeorološki zavod je za područje priobalja Jadrana izdao žuti, pučinski i otočki dio narančasti i Podvelebitski kanal crveni meteoalarm zbog olujne bure koja će ponegdje imati udare preko 120 km/h.

Upozorenje za nautičare i pomorce

Mjestimični udari bure u novom jačanju prvo na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, a prema kraju dana i južnije, na 35-60, u Velebitskom kanalu do 75 čvorova. More ponegdje 5, uglavnom prema otvorenome i prvo na sjevernom Jadranu. Mogući su neverini.

U četvrtak pretežno sunčano. Puhat će pojačana do jaka bura koja će povremeno imati olujne udare. Podno Velebita olujna bura koja će u prvom dijelu dana imati orkanske udare, a pokoji orkanski udar moguć je i ponegdje uz obalu Dalmacije. Minimalne jutarnje temperature zraka 12°C ponegdje uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature većinom od 12 do 19°C.

Petak donosi nastavak stabilnog vremena, ali i slabljenje bure. Još ujutro bit će umjerena do jaka, sve će više slabiti prema kraju dana. Jutro malo hladnije u odnosu na četvrtak, a najviše dnevne temperature zraka biti u porastu, od 15 do 21°C u najtoplijem dijelu dana.

Subota donosi pretežno sunčano vrijeme, ali će popodne i navečer biti promjenjive naoblake. Ujutro će puhati slaba bura, danju slab vjetar zapadnih smjerova. Danju većinom od 16 do 21°C,

Djelomično sunčano i suho bit će u nedjelju. Ujutro i navečer slaba bura, danju će biti tiho ili uz slab vjetar s mora. Jutarnje temperature u manjem porastu, danju većinom od 17 do 22°C.

D.G.