NEVRIJEME U DALMACIJI Vatrogasci na Hvaru imali pune ruke posla

HVAR – Zbog kišnog nevremena u Splitsko-dalmatinskoj županiji vatrogasci su zabilježili nekoliko tehničkih intervencija, a udar groma je prouzročio požar objekta.

Područje grada Hvara tijekom 14. studenog zahvatilo je kišno nevrijeme koje je prouzročilo bujicu, odrone zemlje, plavljenje objekata te udar munje u krovište stambenog objekta. Na 6 tehničkih intervencija ispumpavanja vode iz poplavljenih objekata i  prostora te na gašenju požara krovišta kuće bili su angažirani vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Hvar.

Foto: DVD Hvar

– Vatrogasci na Hvaru se s ovakvim situacijama susreću nekoliko puta godišnje. Imaju materijalno-tehnička sredstva i ljudstvo i znaju kritične točke tako da je na Hvaru sve riješeno. Moram i napomenuti da ovakve intervencije odrađuju isključivo vatrogasci – rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

Foto: DVD Hvar

Osim na Hvaru, Županijski vatrogasno-operativni centar Split zaprimio je u večernjim satima dojavu o požaru objekta u Tučepima u kojem je bio zahvaćen namještaj u prizemlju kuće na površini 30 m2. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 20 vatrogasaca sa pet vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Makarska i DVD Tučepi. Intervencija vatrogasaca završila je u 23:52 sati.

D.G.