Nevrijeme koje je poharalo sjever Italije u Hrvatsku donijelo tek poneki pljusak i mnoštvo munja

Snažno nevrijeme koje je jučer poharalo sjever Italije gdje je poginula jedna osoba, navečer je stiglo i u Istru. No osim velikog broja munja i prolaznog pljuska, ciklona je ovaj put bila blaga.

Društvenim mrežama kruže spektakularne fotografije sinoćnjih munja koje su parale nebo nad Istrom i Kvarnerom, no sudeći prema komentarima Facebook pratitelja na stranici Istrameta, kiše gotovo da i nije bilo. Barem što se tiče Istre. Neke dijelove Kvarnera dobro je okupao prolazni pljusak, a u Matuljima je bilo i sitne tuče koja, kažu, nije napravila nikakvu štetu.

Nad veći dio Hrvatske konačno je stigla najavljena promjena vremena koja je donijela toliko željeno osvježenje. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu danas se očekuje promjenjivo i nestabilno vrijeme, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Dalmaciji duž obale i dalje sunčano, u Zagori su mogući lokalni popodnevni pljuskovi.

Za veći dio Jadrana upaljen je narančasti meteoalarm zbog jake bure, koja će u Velebitskom kanalu imati udare od gotovo 100 km/h. Za splitsku i dubrovačku regiju danas je također na snazi narančasti meteoalarm, ali zbog velikih vrućina.

Upozorenje nautičarima stiže za sjeverni Jadran, gdje su tijekom dana mogući neverini, a prema kraju dana jačanje bure.

Sutra se diljem obale očekuje stabilnije vrijeme, uz relativno visoke temperature koje će biti podnošljivije zahvaljujući buri.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

JEDNA OSOBA POGINULA Snažno nevrijeme pogodilo sjever Italije i kreće se prema Istri