Nevrijeme izazvalo niz požara na području Splitsko-dalmatinske županije

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Grada Splita bili su u nekoliko hitnih intervencija proteklog dana. Nevrijeme i požari pogodili su nekoliko područja te su vatrogasci brzom i učinkovitom intervencijom osigurali sigurnost građana i imovine.

U subotu u 4.30 sati, vatrogasci iz Splita krenuli su u ispomoć Gradu Kutini, koji je pretrpio posljedice nevremena. Pet vatrogasaca s jednim vatrogasnim vozilom bili su poslani kako bi pružili pomoć i podršku u saniranju štete.

U 14.51 sati vatrogasci su intervenirali u Salona Mallu u Solinu zbog zaključanog vozila u kojem su ostali ključevi i dokumenti. Na terenu je bilo četvero vatrogasaca s jednim vatrogasnim vozilom.

Kasnije, u večernjim satima, vatrogasci su ponovno priskočili u pomoć. U 21:30 sati, još jedan vatrogasac s jednim vozilom (cisterna od 33.000 litara) upućen je kako bi pomogao u gašenju požara otvorenog prostora na području Segeta Gornjeg.

Niz intervencija na području županije splitsko-dalmatinske


IMOTSKI - U subotu u 6.20 sati, požar je izbio u borovoj šumi iznad grada. Vatrogasci iz JVP Imotski intervenirali su brzo i uspješno ugasili požar koji je zahvatio površinu od oko 500 kvadratnih metara. Policija je također bila prisutna na mjestu događaja.

TROGIR - U subotu u 8.33 sati, vatrogasci iz JVP Trogir intervenirali su u uklanjanju stabla koje je palo na prometnicu.

Na području Rastovca, Najeva, Seget Gornjeg, Vrsovica, Seget Vranjice, Milne, Muća, Biorina, Vojnića i Lećevice izbili su požari trave i niskog raslinja, no vatrogasci su brzom intervencijom uspjeli lokalizirati i ugasiti vatrenu stihiju.

SELCA - Na nekoliko područja u Selcima izbili su požari trave i šume koji su zahvatili velike površine. DVD Selca, uz pomoć susjednih vatrogasnih društava, uključujući DVD Bol, DVD Pučišća i DVD Supetar, uspješno su se suprotstavili požarima te su ugasili vatru i zaštitili okolne objekte i stanovništvo.

VRBANJ - U naselju Vrbanj, na otoku Hvaru, došlo je do zapaljenja makije uslijed pada stupa za prijenos električne energije. DVD Jelsa i DVD Starigrad, uz pomoć djelatnika HEP-a, promptno su reagirali i ugasili požar.

Vatrogasne postrojbe i dalje su na oprezu te pozivaju građane na oprez i pažnju, pogotovo tijekom razdoblja povećane požarne opasnosti, prenosi Dalmacija danas.

I.B.