NEVJEROJATNO U Splitskim vratima plutao – kavez! Trajekt ga izbjegao za dlaku

SPLIT – Pukom srećom izbjegnuta je moguća tragedija u Splitskim vratima, u blizini otočića Mrduja, gdje je jučer u poslijepodnevnim satima uočen višemetarski plutajući kavez. Odakle je došao nitko ne zna, no trajekt Tin Ujević umalo je imao bliski susret s fantomskom metalnom konstrukcijom.

Da prometnim putem pluta golemi plutajući kavez policiji je dojavljeno jučer oko 18 sati. Nije poznato otkud se kavez pojavio, navodno obližnjim ribogojilištima ne nedostaje nikakva oprema, a na mjesto događaja uputili su se policija, Lučka kapetanija i Plovput koji je zadužen za takve slučajeve, piše portal Dalmacija danas.

– Mi smo zaprimili od Lučke kapetanije informaciju u 18.30 sati. Od tada pa dalje putem naše radijske službe za sigurnost plovidbe emitiramo tzv. securite poruku svakih sat vremena. To je važno pomorcima, da imaju informaciju što se tu događa. Paralelno s tim, uputili smo našu brzu brodicu da osigura to područje s obzirom da pada noć – izjavio je jučer Ivan Karin iz Plovputa, rekvši da će kavez danas biti uklonjen.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

NEOBIČAN OBJEKT PLUTA KVARNEROM Nitko ne zna što je! Ministarstvo mora: “Odaslan ‘SECURITE’ signal, to nije naše!”