Neven Čorko i Paula Vrdoljak pobjednici Međunarodne planinske utrke Starigrad – Veliko Rujno

STARIGRAD/PAKLENICA - U organizaciji Atletskog kluba Sveti Ante Poličnik te pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića održana je 22. Međunarodna planinska utrka od Starigrada do Velikog Rujna koja se u subotu 12. kolovoza trčala u čast Velike Gospe i hrvatskih branitelja.

Na utrci je sudjelovalo pedesetak atletičara iz Hrvatske, Italije, Francuske, Poljske te Bosne i Hercegovine. U muškoj konkurenciji pobijedio je Neven Čorko član Atletskog kluba Rudolf Perišin iz Gornje Stubice. Drugo mjesto osvojio je Hrvoje Vlašić iz AK Sljeme Zagreb, a treće Jure Jarc iz Slovenije. U ženskoj konkurenciji slavila je Paula Vrdoljak iz Atletskog kluba Sljeme ispred klupske kolegice Irene Smojver i Sandre Đapić Štriga iz Atletskog kluba Fit Zaprešić. Medalje i pehare na starigradskom Trgu Gojka Šuška najboljima su uručili član Organizacijskog odbora Mladen Peša te Višeslav Dokoza, izaslanik Ljube Ćesića Rojsa, direktora utrke i počasnog građanina općine Starigrad.

Prije početka utrke atletičare je blagoslovio svećenik župe Svetog Jure don Tomislav Končurat zaželjevši svima dobro trčanje, razvoj tjelesne snage te osnaživanje duha kroz napore.

- Neka vas čuva naša nebeska majka i zaštitnica svih Hrvata - rekao je don Končurat.

Po njenom završetku tajnik Organizacijskog odbora utrke i predsjednik Atletskog saveza Zadarske županije Slobodan Miolović je poručio:

- Jako smo zadovoljni organizacijom utrke. Sljedeće godine nominirat ćemo ju za pojedinačno i ekipno nacionalno prvenstvo u planinskom trčanju. Utrka je dio turističke ponude i kao takva promovira ljepote velebitskog kraja. Hvala Zadarskoj županiji, Turističkoj zajednici općine Starigrad, Nacionalnom parku Paklenica i Parku prirode Velebit koji su potpomogli organizaciju ovog zahtjevnog sportskog događaja kao i volonterima bez kojih bi ovo bila nemoguća misija.

Branko Tabak