Netko na Pagu svakodnevno uništava dječja igrališta: “To što rade, nije normalno!”

PAG – Na sjednici Gradskog vijeća Grada Paga povela se rasprava o stanju i održavanju dječjih igrališta. Naime HDZ-ov vijećnik Branimir Paro Vidolinpitao je što je s dječjim igralištima na Katinama i u parku na Goliji, javlja Radio Pag.

– Zanima me što je s tim dječjim igralištima, jer je na njima dosta toga razbijeno – rekao je vijećnik Paro Vidolin.

Dario Šupraha iz tvrtke Pag II d.o.o. je odgovorio kako se dječja igrališta stalno devastiraju i kako je to veliki problem.

– S dječjim igralištima imamo strašnih problema, s tim su upoznati i gradonačelnik i komunalno redarstvo. Na igralištima se skidaju inoks vijci za ograde i do sada smo ih promijenili oko tri stotine. Skidaju se i učvršćivači za ljuljačke i drugo. Doslovno svaki dan radimo popravke na nekom dječjem igralištu. To što se događa na dječjim igralištima nije normalno i ništa se neće riješiti bez kamera. Mi jedan dan popravimo, a drugi dan je to sve rastureno i dok netko ne dobije po džepu neće se ništa promijeniti –  rekao je Šupraha.

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je rekao kako se problem svakodnevne devastacije dječjih igrališta hitno mora riješiti.

– Devastacija dječjih igrališta je veliki problem, a najviše se toga uništava preko noći. Nabavili smo dosta opreme za dječja igrališta i nije to problem montirati i postaviti kako bi na dječjim igralištima bilo više sadržaja i opreme. Međutim, zbog ovih problema s uništavanjem igrališta, to za sada stoji u skladištu. Nema smisla montirati i postavljati novu opremu na dječjim igralištima prije nego postavimo kamere – rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Josip Portada